Zabawa karnawałowa u Seniorów

23.02.2023

W przeddzień Środy Popielcowej, tj. 21 lutego br. w Domu Symeona i Anny odbyła się zabawa karnawałowa. Skoro na drugi dzień rozpoczynał się Wielki Post to chcieliśmy wcześniej pożegnać karnawał. Siostry wraz z Paniami przybrały pomieszczenia kolorowymi balonami i serpentynami z bibuły, a dla Seniorów przygotowały rekwizyty i stroje do przebrania. Obecność Seniorów dopisała i po śniadaniu mogliśmy zacząć zabawę.

Muzykę i tańce animował Pan Gabriel Gąsiorek – DJ GABROVSKI dostosowując repertuar do wieku naszych Seniorów. Energia, chęć zabawy, a także poczucie rytmu i lekkość w tańcu miło nas zaskoczyła uświadamiając nam, że ruch, poczucie humoru i dobra zabawa nie są zarezerwowane dla ludzi młodych, a osoby starsze mogą nas jeszcze zawstydzić pokazując, że „Wiek to tylko liczba”.

W przerwach między tanecznymi zabawami Seniorzy mogli odpocząć i posilić się przygotowanym wcześniej poczęstunkiem, który wraz z całą oprawą muzyczną poprowadzoną przez DJ GABROVSKI było sfinansowane z projektu Dom Lekarstwo na codzienną samotność – rozszerzenie i kontynuacja.

Zapraszamy do obejrzenia licznych zdjęć z ostatkowej imprezy.