Dobroci

Wolontariusz bezpłatnie, świadomie i dobrowolnie działa na rzecz innych, wykraczając poza więzi rodzinno-koleżeńskie. Każdy może zostać wolontariuszem, także Ty! Pomożemy Ci wybrać optymalną dla Ciebie formę wolontariatu, biorąc pod uwagę ilość wolnego czasu, Twoje predyspozycje oraz zainteresowania.

Wolontariat jest dla Ciebie wspaniałą szansą zdobycia nowych umiejętności oraz poznania ciekawych ludzi. Jeśli szukasz sposobu na samotność, oderwania się od codziennych obowiązków oraz pędu i zgiełku świata, to bycie wolontariuszem jest dla Ciebie! To niezwykła forma zaangażowania, która uwrażliwia na potrzeby drugiego człowieka i pozwala dostrzec rzeczy ważne i wartościowe.

Wolontariusz „DOBROCI”

• oczy dalekosiężne zawsze wpatrzone w spotykanego konkretnego człowieka
  • uszy gotowe na słuchanie
  • usta błogosławiące
  • ręce czyniące dobro
  • stopy prowadzące do bliźnich
  • serce oddane Bogu

Możliwości służby:

⇒Pomoc w prowadzonych placówkach, „starszy brat starsza siostra” pomoc w nauce,

⇒Współtworzenie loterii, festynów, spotkań okolicznościowych,

⇒Włączanie się w zbiórki na rzecz Stowarzyszenia

⇒Odwiedzanie chorych w domach

⇒Przygotowywanie przedstawień,

⇒Biblioteka czyli czytanie dobrych wartościowych książek dzieciom w ochronkach lub innych miejscach posługi.

Wolontariat „Dobroci” to Twoja droga formacji – formacji religijnej, formacji charakteru i formacji ku służbie. A naszym najważniejszym cele jest rozsiewać dobro!

Czekamy na Ciebie!

Pomagamy od 2004 r. Łączy nas wspólny cel. Inspirowani przykładem życia bł. Edmunda Bojanowskiego, ze szczerą dobrocią wychodzimy naprzeciw troskom i potrzebom dzieci, ubogich, starszych i chorych.

Stowarzyszenie im. Edmunda Bojanowskiego "Dobroć"

ul. Krakowska 15

Zapisz się do naszego newslettera!

Będziemy Cię informować o tym, jak rozprzestrzenia się Dobroć!