Zabawa Andrzejkowa dla dzieci

21.11.2019

„A będą jeszcze Andrzejki” ! Dzieci, które w dniu 19 listopada 2019 r. uczestniczyły w kolejnym już wydarzeniu realizowanym w ramach projektu #DziałajLokalnie „Edmundowe Zabawy bez prądu”. Podczas pierwszego spotkania gościem specjalnym był pan Ireneusz Krosny – znany polski mim. Tym razem do wesołej zabawy ruchowej zaprosił dzieci pan Józef Hojna – wodzirej.

Wydarzeniu wzięło udział przeszło 100 dzieci. Zostały one podzielone na dwie grupy wiekowe. Najpierw w zabawie z wodzirejem uczestniczyły młodsze dzieci. W tym czasie starsza grupa wzięła udział w kolejnej odsłonie „Edmundowych zabaw bez prądu”. Po godzinie nastąpiła zamiana.

To było bardzo radosne chociaż bardzo wyczerpujące popołudnie. Jak się bowiem okazuje dzieci mają bardzo słabą kondycję i jeszcze mniej spontaniczności. Dla Pana Józefa zaangażowanie dzieci w zabawę zapewne było dużym wyzwaniem, któremu udało się sprostać. Po kilkunastu minutach dzieci bawiły się już „na całego”. Jest to dla nas dowód, że warto pokazywać dzieciom, że najlepiej się bawi razem z innymi a nie samotnie przykuci do elektronicznych gadżetów.

Dziękujemy wszystkim Rodzicom i Nauczycielom, którzy włączyli się w realizację projektu i zachęcili dzieci do udziału w tym spotkaniu.

FOTO – relacja

Edmundowe zabawy bez prądu - spotkanie II

[su_note note_color=”#ffffff”]Dofinansowano ze środków Programu „Działaj Lokalnie” Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowanego przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce oraz Ośrodka Działaj Lokalnie – Stowarzyszenie Dębicki Klub Biznesu – i Lokalnych Partnerów: Jednostki Samorządu Terytorialnego: gmina Dębica, Pilzno, Żyraków oraz firmy: TIKKURILA POLSKA S.A. i FIRMA OPONIARSKA DĘBICA S.A.[/su_note]