Tekturowe Volvo

10.03.2019

Czy tekturowe Volvo zawiezie ich do celu?

To już ostatnie dni akcji zbiórkowej #WakacjeJakNigdy prowadzonej przez Stowarzyszenie im. Edmunda Bojanowskiego „Dobroć” na rzecz Seniorów z prowadzonego domu dziennego pobytu dla osób starszych.

W tym roku Stowarzyszenie obchodzi 15 rocznicę powstania. Siostra Monika Duda – która jest członkiem Stowarzyszenia postanowiła wykorzystać tę urodzinową okazję, aby zabrać podopiecznych Seniorów na wakacje.

Zbiórkowa podróż rozpoczęła się w TEKTUROWYM VOLVO, które zajechało do Domu Symeona i Anny. Każdy z Seniorów mógł do niego wsiąść i pomarzyć jak to jest ruszać na wymarzone wakacje.

„Tekturowe Volvo stało zaparkowane u s. Marii – która zawsze marzyła o samochodzie tej marki więc ostatnio dostała <uśmiech> Ja go tylko pożyczyłam. Chcieliśmy pokazać swoim przyszłym darczyńcom jak bardzo marzymy o wakacyjnym wyjeździe, z jaką radością na niego czekamy. Sama zabawa w podróż przyniosła nam wiele radości a co dopiero gdyby naprawdę udało się zabrać naszych Seniorów na wakacje” – dodaje siostra Monika

Akcja zbiórkowa ruszyła na miesiąc przed urodzinową datą i potrwa jeszcze kilka dni. Osoby, które chciałyby docenić inicjatywę i wesprzeć wyjazd seniorów zachęcamy do wpłat, które można dokonywać:

1. Na konto Stowarzyszenia im. Edmunda Bojanowskiego „DOBROĆ” z dopiskiem #WakacjeJakNigdy

PEKAO S.A O/Dębica nr 88 1240 4807 1111 0000 5537 5847

2. Przez zbiórkę na Facebooku

Opublikowany przez Monikę Dudą Piątek, 1 marca 2019

Stowarzyszenie im. Edmunda Bojanowskiego "Dobroć" ul. Krakowska 15 39-200 Dębica

kontakt@stowarzyszeniedobroc.pl

%d bloggers like this: