Seniorzy 70+ ale niezłe jaja zrobili

10.04.2019

Z prowadzonego przez Stowarzyszenie Domu Symeona i Anny korzystają w większości Seniorzy 70+. Mimo tak sporego wieku nieustannie chcą coś robić. Przez ostatnie kilka tygodni, w każdej wolnej chwili robili jaja, koszyczki, stroiki i inne ozdoby wielkanocne. I całkiem nieźle im to wyszło!! Można nawet śmiało powiedzieć: “Niby Seniorzy 70+ ale niezłe jaja zrobili”.

Gdy w marcu mieszkańcom Domu Symeona i Anny został zaproponowany udział w Powiatowym Kiermaszu i Konkursie Wielkanocnym 2019 w Dębicy z radością odpowiedzieli na zaproszenie. Od tego czasu rozpoczęły się intensywne prace, które nie tylko zostały zwieńczone pięknymi ozdobami wielkanocnymi lecz również przyniosły wiele radości i pięknych gestów pomocy wzajemnej. Każdy mógł się wykazać pomysłowością, każdy bowiem wykonywał prace we własnym niepowtarzalnym stylu. Dzięki temu każda praca była inna, każda w jakiś konkretny sposób charakterystyczna i wyjątkowa – tak jak wyjątkowy jest każdy z naszych podopiecznych Seniorów.

Ogromną radość Seniorom sprawiła również dębicka młodzież, która animowana przez Klaudię postanowiła wspomóc mieszkańców Symeona w przygotowanie kiermaszu. Około 10 osobowa grupa młodych przygotowała blisko 100 własnoręcznie wykonanych kartek świątecznych. One również odznaczały się tym, że niemalże każda była inna. Młodzi wykonali prawie całą pracę ale Seniorom pozwolili “dopiąć ostatni guzik” i przylepić świąteczny napis z czego się bardzo cieszyli.

Wszystkie prace, wykonane zarówno przez Seniorów jak również młodzież, trafiły na kiermaszowe stoisko, które cieszyło się dość dużym powodzeniem. Twórców prac reprezentowała pani Danusia i pan Kazimierz. Wszyscy ich podziwiali bo przecież taki wiek ma swoje prawa … a pan Kazimierz to jeszcze nawet efektywnie angażował się w promowanie stoiska. Dzielnie pomagała mu również siostra Romana, pani Joanna i pani Małgorzata – czyli uwielbiana przez naszych Seniorów kadra Domu Symeona i Anny.

Dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzili nasze kiermaszowe stoisko z żółtą tablicą i docenili prace naszych Seniorów wspierając prowadzenie Domu Symeona i Anny.

A tych którzy chcieliby uczynić to teraz serdecznie zapraszamy.

[su_button url=”https://stowarzyszeniedobroc.pl/wspieraj-seniorow-z-domu-symeona-i-anny/” target=”blank” style=”flat” background=”#e31e24″ color=”#000000″ size=”5″ center=”yes” radius=”round” icon=”icon: heart-o” icon_color=”#000000″ title=”Wspieraj Seniorów”]Wspieraj Seniorów[/su_button]

ZOBACZ GALERIĘ

Kiermasz Wielkanocny 2019