Kiermasz Wielkanocny

05.04.2023

W niedzielę, 2 kwietnia br. odbył się w Dębicy Kiermasz Wielkanocny, w którym, jako Dom Symeona i Anny kolejny raz braliśmy udział. W tym roku naszych Seniorów dumnie reprezentowali pan Jan i pani Janina, natomiast całe stoisko przygotowały i nad wszystkim czuwały s. Eudoksja Twardowska i s. Romana Kmak wraz z paniami: Joanną, Dorotą i Anną.

Różnorodność przygotowanych ozdób, stroików, czy mazurków i bab wielkanocnych cieszyła oczy, ale również rodziła w sercu podziw dla włożonej pracy, gdyż większość z tego asortymentu przygotowali nasi Seniorzy.

Mimo że pogoda za oknem nie przypominała wiosny, to dzięki takiej inicjatywie można było bardziej poczuć świąteczny klimat, a także wymienić się pomysłami na ozdoby wielkanocne z innymi uczestnikami Kiermaszu.