Komu pomagasz?

Każdy z nas, aby czuć się kochanym potrzebuje obecności i bliskości drugiego człowieka. Niestety wiele osób – zwłaszcza starszych i chorych, w codzienności życia doświadcza bólu, samotności i braku opieki.

Dla nich postanowiliśmy stworzyć prawdziwy DOM – LEKARSTWO NA CODZIENNĄ SAMOTNOŚĆ.

Małym pomieszczeniom, w których aktualnie mieści się nasz „Dom Symeona i Anny” już nas trudno pomieścić.  Mamy nowe miejsce!!! Aktualnie jest ono remontowane – a właściwie  trwa w nim totalna demolka. Trzeba wymienić kanalizację, przebudować ścianki, poszerzyć niektóre wejścia, dostosować do potrzeb niepełnosprawnych… Nie mówiąc już o malowaniu, wyposażaniu itp.  Jednak wszystko po to, aby naszym Seniorom dobrze się w nim mieszkało.

Pomóż nam zatroszczyć się o nich! Większą część środków udało się zdobyć w ramach jednego z projektów. Jednak jak to w projektach – na wszystko nie starcza, ponieważ dotacja na cele inwestycyjne zawsze jest ograniczona. W naszym projekcie zostału one ograniczone do kwoty 139 000 zł. Okazało się jednak, że remont musi być bardziej gruntowny niż przypuszczaliśmy. Koszty nas przerosły ale rozpoczętych remontów nie da się wycofać. Dokończmy je razem dla naszych Seniorów!

Przyłącz się! Pomóż nam w koniecznym remoncie Domu, przystosowaniu go do potrzeb osób niepełnosprawnych i wyposażeniu! Pani Ela, Teresa, pan Kazimierz … Wszyscy na ten DOM bardzo czekają!
Z Twoją pomocą ich marzenie będzie mogło się spełnić!

Przykładowe koszty:

– to koszt 5 litrów farby – aby ściany sal zajaśniały;

– to koszt 3 kg zwykłej fugi – aby nasi Seniorzy mogli korzystać z przystosowanych i mocnych łazienek

– to koszt wyładziny pcv na pokrycie zaledwie 4 m2 pomieszczeń do zajęć grupowych i terapi indywidualnej;

– dzięki Twojej pomocy w naszym Domu Seniorzy będą „powracać do życia”! Wesprzyj nas dowolną kwotą!

Aby dokończyć remont DOMU – LEKARSTWA potrzebujemy zebrać kwotę 45 000 zł. Wierzymy, że z Twoją pomocą się uda!
  • 29.03% 29.03%

Dzięki DOBROCI naszych DARCZYŃCÓW udało się już zebrać 13 066,63 zł. Pomóż nam zebrać pełną kwotę. POMÓŻ i zaproś innych do czynienia dobra!

Tradycyjny przelew

Stowarzyszenie im. Edmunda Bojanowskiego „Dobroć’
Krakowska 15,
39 – 200 Dębica

Tytuł wpłaty:
Remont Domu Symeona i Anny

Numer konta:
PEKAO S.A O/Dębica

Dane do przelewu z zagranicy:
IBAN: PL88 1240 4807 1111 0000 5537 5847
SWIFT (BIC): PKOPPLPW

Wspieraj regularnie

Twoja systematyczna pomoc jest dla naszych podopiecznych NAJWIĘKSZYM DAREM.

Wszystkich wspierających nasze Stowarzyszenie zapewniamy o naszej modlitwie, którą pragniemy wypraszać potrzebne łaski. Niech dobro serc będzie wynagradzane obfitością Bożego błogosławieństwa.

Zapisz się do naszego newslettera!

Będziemy Cię informować o tym, jak rozprzestrzenia się Dobroć!

Pomagamy od 2004 r. Łączy nas wspólny cel. Inspirowani przykładem życia bł. Edmunda Bojanowskiego, ze szczerą dobrocią wychodzimy naprzeciw troskom i potrzebom dzieci, ubogich, starszych i chorych.

Stowarzyszenie im. Edmunda Bojanowskiego "Dobroć" ul. Krakowska 15 39-200 Dębica

kontakt@stowarzyszeniedobroc.pl